The Definitive Guide to genital siğil kriyoterapi
The Definitive Guide to genital siğil kriyoterapi
Blog Article
Gebelik öncesi sağlık kontrolünden geçilmesi hem gebelikte oluşabilecek risk faktörlerinin belirlenmesini hem de bazı sağlık sorunlarının gebe kalmadan önce tedavi edilmesini sağlar.
Hamilelik kaybı, ne kadar erken olursa olsun, yıkıcı olabilir. Kaybın ardından daha fazla destek sağlamak için bölgede mevcut destek grupları olup olmadığını doktorunuza sorabilirsiniz.
Dış gebelik aynı zamanda ektopik gebelik olarak isimlendirilir. Dış gebelik normal bir şekilde ilerleyemez. Döllenmiş yumurta rahim dışında yaşayamaz ve büyüyen doku eğer tedavi edilmezse hayatı tehdit eden kanamalara neden olabilir.
“Dış gebelik neden olur?” sorusu da konu hakkında merak edilen bir diğer sorudur. Dış gebelik tüm kadınların başına gelebilecek bir durum olduğundan aktif cinsel yaşantısı olan her kadın bu riski taşır.
Adet Gecikmesi: Genellikle oldukça düzenli adet oluyorsanız ve adetiniz zamanında gelmezse, yukarıdaki belirtilerden herhangi birini fark etmeden önce bir hamilelik testi yapmaya karar verebilirsiniz.
Transvajinal ultrason sayesinde doktor bireyin gebeliğinin tam konumunu rahatlıkla gözlemleyebilir.
Partnerleriniz cinsel birliktelik sayısını sınırlamak ve prezervatif kullanmak cinsel yolla bulaşan enfeksiyonları önlemeye ve pelvik inflamatuar hastalık riskini azaltmaya propertyımcı olur.
Sağlık ve zindelik konularında bilinçli kararlar almanıza yardımcı olmak ve sağlıklı bir yaşam sürmeniz için dimensions gerçek, doğru ve uygulanabilir sağlık bilgileri sunmayı amaçlıyoruz.
Bu sebeple geçirilmiş dış gebelik hikâyesi olan kadınların yeniden gebe kaldıklarında zaman geçirmeden jinekologları tarafından değerlendirilmeleri gerekir.
Normal şartlar altında bireyler ilk aşamada dış gebeliğin dış gebelik hamilelik testinde belli olur mu bir belirtisini fark etmeyebilirler. Bazı dış gebelik vakalarda kadınlar adet görmemek, meme hassasiyeti ve mide bulantısı gibi hamileliğin olağan erken belirtilerine veya semptomlarına sahiptir.
Rahim içi gebeliklerde olduğu gibi, dış gebelikte de eşler arasında kan uyuşmazlığı varsa daha sonraki gebeliklerde oluşabilecek bebeği koruma amacı ile kan uyuşmazlığı iğnesinin mutlaka yapılması önerilir.
Karın Şişliği: Yeni hamileyseniz, iştahsızlık ve bazı yiyeceklere karşı isteksizlik hissedebilirsiniz. Kesin olarak bilinmese de, sisteminizde hızla artan miktarlarda östrojenin yan etkisi olabilir.Ayrıca, zevk aldığınız bazı yiyeceklerin aniden tamamen dimension karşı itici olduğunu da görebilirsiniz.
Özellikle erken hamilelik döneminde vajinal yoldan kanama varsa dış gebelik akılda tutulmalıdır.
Normal bir gebelikte embriyo rahim duvarına implantasyon yaptığında etrafını saran bir kese oluşur ve bu kesenin içinde embriyo büyür.